wtorek, 16 kwietnia 2013

Tiramisu



Chociaż zdjęcie nie najlepsze to trochę się powymądrzam kulinarnie. Tiramisu, bo to o ten włoski deser chodzi, prześladowało mnie długo. Zanim trafiłam na super przepis miałam za sobą kilka mniej udanych prób.  Mój przepis pochodzi z Poradnika Domowego z 2004 roku. Jednak nie mogłam się oprzeć  i go pozmieniałam. Najbardziej mnie irytowało, że deser miał konsystencję, której nie dało się nakładać inaczej niż łyżką i nie wygląda to na talerzu zbyt apetycznie. Zmieniłam, więc trochę przepis dodając żelatynę i piekąc biszkopt na spód. Sprawiło to, ze mogę zrobić ten deser w formie tortu lub ciasta i MOŻNA to kroić nożem.
No i najważniejsze… smakuje całkiem nieźle… i było chwalone przez różne osoby ;)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz